Acne, remedies voor een gladdere huid.

0
Acne, remedies voor een gladdere huid.
Acne, remedies voor een gladdere huid.

Heeft u acne ? Acne is misschien de plaag van adolescente jaren, maar het kan mensen volgen tot op middelbare leeftijd en daarna.

Acne is echt een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan symptomen zoals puistjes, whiteheads en mee-eters. Het is een aandoening waarbij de poriën van de huid verstopt raken en de persoon ontstoken raakt en niet-ontstoken laesies.

Dus wat is de oorzaak van alle verstopping ?……

Erfelijkheid – althans voor het grootste deel. Acne is genetisch – het heeft de neiging om in families te lopen, het is een erfelijk defect van je poriën. Als je beide ouders acne hadden, zullen drie van de vier van je broers en zussen het ook krijgen.

Factoren die een acne-uitbraak kunnen verergeren zijn: – Stress, blootstelling aan de zon, seizoensgebonden veranderingen en het klimaat kunnen allemaal een acne-aanval veroorzaken. Bepaalde soorten make-up en het nemen van anticonceptiepillen kunnen ook een uitbraak veroorzaken.

Verander je make-up

Bij volwassen vrouwen is make-up de belangrijkste factor bij acne-uitbraken, vooral producten op basis van olie. Het is de olie die het probleem veroorzaakt. De olie is meestal een derivaat van vetzuren die krachtiger zijn dan je eigen vetzuren. Gebruik een make-up zonder olie als je gevoelig bent voor acne.

Lees de etiketten.

Cosmetische producten die lanolines, isopropylmyristaat, natriumlaurylsulfaat, laureth-4 en D &C rode kleurstoffen bevatten, moeten worden vermeden. Net als olie zijn deze ingrediënten te rijk voor de huid.

Goed wassen.

Was je make-up elke avond grondig af. Gebruik twee keer per dag een milde zeep en zorg ervoor dat je de zeep helemaal van je gezicht spoelt. Spoel zes of zeven keer met vers water.

Gebruik minder make-up.

Welke make-up je ook gebruikt, probeer te bezuinigen op de hoeveelheid die je opdoet.

Knijp geen puistjes of whiteheads

Een puistje is een ontsteking en je zou de ontsteking kunnen vergroten door erin te knijpen, wat kan leiden tot een infectie. Een puistje zal altijd binnen één tot vier weken verdwijnen als je ze met rust laat.

Weet wanneer je moet knijpen.

De meeste puistjes kun je het beste met rust laten, maar er is één soort die je kunt knijpen om er vanaf te komen. Als het puistje een kleine centrale gele puskop bevat, dan zal een zachte knijp het heel mooi open laten knallen. Zodra de pus eruit komt, zal het puistje sneller genezen.

Val mee-eters aan.

Je kunt ook van mee-eters afkomen door ze uit te knijpen. Een mee-eter is een zeer geblokkeerde porie en een zachte knijp zal helpen dit te corrigeren.

Geef de droge huid extra verzorging.

Een droge huid kan gevoelig zijn voor sommige vrij verkrijgbare huidbehandelingen, dus gebruik deze behandelingen met zorg. Begin eerst met de producten met een lagere sterkte en verhoog vervolgens de concentratie langzaam.

Blijf uit de zon.

Acne medicijnen kunnen bijwerkingen van de zon veroorzaken, dus minimaliseer uw blootstelling totdat u weet wat de reacties zullen zijn.

Gebruik één behandeling tegelijk.

Meng behandelingen niet, gebruik er slechts één tegelijk omdat ze een bijwerking kunnen veroorzaken als ze met elkaar worden gemengd.

Stop de verspreiding van acne.

Breng acnemedicatie ongeveer een halve centimeter rond het getroffen gebied aan om te voorkomen dat de acne zich verspreidt. Acne beweegt zich over het gezicht van de neus naar het oor, dus je moet verder gaan dan het ontstoken gebied. De meeste mensen maken de fout om alleen de puistjes te behandelen en niet de uitkerende delen van de huid. Dat is onjuist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in