Aerobic oefening voor een betere conditie

0
Aerobic oefening voor een betere conditie
Aerobic oefening voor een betere conditie

Het maakt niet uit wie je bent in de wereld, je lichaam heeft aerobe oefeningen nodig. Een gezond lichaam en een goede manier van leven vereist dit. Het heeft veel voordelen en zal je helpen om beter te presteren in alle aspecten van je leven.

Dus wat zijn de voordelen van aërobe oefening?

Een effectievere implementatie van de longen door de zuurstof die naar hen wordt getransporteerd te verhogen en het hart dat deze zuurstof efficiënter gebruikt, zijn enkele van de voordelen van aërobe oefening. Het woord aeroob vertaalt zich naar met lucht, of met zuurstof. Oefening die minder intens en langer van lengte is, is aeroob. 15 tot 30 minuten gaat over hoe lang de grote spiergroep continu moet worden gewerkt wanneer een atleet aerobe oefeningen doet.

De missie van de sporter is om een maximale hartslag van rond de zestig tot tachtig% te handhaven. Zwemmen, fietsen, licht hardlopen en wandelen zijn slechts enkele aerobe oefeningen. Deze activiteiten moeten kunnen worden gedaan zonder dat iemand naar adem hoeft te happen. Als je tijdens het sporten geen kort gesprek kunt voeren, zet je het mogelijk een tandje hoger door anaeroob te oefenen.

Het trainen van een bepaalde groep spieren gedurende een toegewezen hoeveelheid tijd om uw doelhartslag te bereiken, is het doel van aërobe oefening. Dit werkt het hart efficiënter en zorgt ervoor dat het lichaam een grotere hoeveelheid calorieën verbruikt. Vaak raken mensen de aerobe curve. Dit is wanneer je begint met trainen en je intensiteit naar de top verhoogt en vervolgens geleidelijk afneemt. Het aanhouden van een continue hartslag is effectiever.

De longen en het hart verdragen meer tijd en werken efficiënter wanneer ze worden getraind. Mensen die routinematig aërobe oefeningen uitvoeren, moeten langer trainen om hun doelhartslag te bereiken, omdat hun uithoudingsvermogen wordt verhoogd. Mensen die net beginnen, zullen hun doelhartslag snel bereiken totdat hun lichaam gewend raakt aan de werklast.

Een aerobicsles kan een goed begin zijn voor mensen die de vruchten willen plukken van aërobe oefeningen en niet positief zijn hoe te beginnen. Zowel oefeningen met een hogere als een lagere intensiteit zijn beschikbaar in een aerobicsles. De klasinstructeur zal de klasleden laten zien hoe ze hoe dan ook met deze bewegingen verder moeten gaan. Hoeveel je je armen en benen omhoog draagt tijdens de work-out is hoe de intensiteit wordt gemeten. Atleten moeten het intensiteitsniveau doen op basis van hun fitnessniveau en de regelmaat van hun aerobe sessies.

Tijdens een aerobe oefening stuurt het lichaam meer bloed en zuurstof naar de spieren. Het is niet slim om plotseling te stoppen met een aerobe sessie. Dit kan leiden tot duizeligheid en spierspasmen. Na een relatief intensieve work-out is een cooling down sessie altijd een goed idee.

Als iemand te moe wordt tijdens een aerobe sessie, kunnen ze een tijdje op hun plaats rennen totdat ze verder kunnen gaan. Work-outs die hoger in intensiteit en korter in de tijd zijn, worden anaerobe oefeningen genoemd. Het lichaam slijt sneller en maakt actiever spieren aan met anaerobics. Veel sporten zijn gecategoriseerd als anaerobe oefeningen: voetbal, skiën, gewichten, basketbal en voetbal. Een ander voorbeeld is hardlopen of sprinten. Het lichaam zal waarschijnlijk pijnlijk zijn aan het einde van anaerobe oefening.

Om je voor te stellen dat we vaak geen aerobe oefening doen, is wild omdat het zo’n verscheidenheid aan voordelen heeft. Het helpt lichaamsvet onder controle te houden en te verminderen, verhoogt ons hele uithoudingsvermogen, geeft ons extra energie, helpt bij onze weerstand tegen uitputting, verstevigt onze spieren en verhoogt onze vetvrije massa.

Het helpt ons ook mentaal door de stemming te verbeteren, angst te verminderen, depressie te verminderen, spanning te verminderen en ons te helpen ’s nachts beter te slapen. Wie kan daar nou niet een beetje baat bij hebben? Dit zijn voordelen die mensen allemaal kunnen gebruiken.

Dit type oefening is ongetwijfeld essentieel voor cardiovasculaire fitheid, zelfs als het in het begin een beetje moeilijk kan zijn. Een gezond lichaam vereist regelmatige trainingssessies en is een continu proces. Mensen die al een goede cardiovasculaire conditie hebben bereikt, kunnen dit behouden door minstens drie keer per week te sporten. Mensen die proberen hun gewicht te verminderen en hun gezondheidsniveau te verhogen, moeten vier of vijf intervallen per week trainen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in