Afvallen op een gezonde manier

0
Afvallen op een gezonde manier
Afvallen op een gezonde manier

Bijna 4 miljoen Nederlanders hadden overgewicht of obesitas in 1999. Tot nu toe blijft obesitas een ernstig probleem en wordt voorspeld dat het tegen het jaar 2020 epidemische niveaus zal bereiken.

Een manier om dit scenario te voorkomen, is door mensen bewust te maken van de risico’s van overgewicht of obesitas.

Hier zijn enkele ziekten waar u uzelf in gevaar brengt als u veel extra kilo’s draagt:

1. hartaandoeningen
2. slag
3. diabetes
4. kanker
5. artritis
6. hogebloedruk

Afvallen helpt om deze ziekten te voorkomen en onder controle te houden.

De snelle methoden voor gewichtsverlies die zich tegenwoordig als vuur hebben verspreid, bieden geen blijvende resultaten. Vaker wel dan niet, dieetmethoden die dieetdranken, voedingsmiddelen en supplementen of pillen omvatten, werken niet. Als ze dat doen, zijn de resultaten slechts tijdelijk.

Het is beter om te vertrouwen op een gezonde optie voor gewichtsverlies die levenslange resultaten oplevert. Je moet realistische doelen stellen en niet verwachten dat je in korte tijd veel kilo’s verliest.

Hier zijn enkele tips over hoe u die ongewenste kilo’s op een gezonde manier kunt verliezen:

1. Honger jezelf niet uit.

De sleutel tot een gezondere manier van afvallen is: Niet diëten.

Je lijkt misschien gelukkig en hebt het gevoel dat je die ongewenste flabs op je buik en dijen verliest door maaltijden over te slaan. Maar vergeet niet dat dit niet lang zou duren. Je lichaam kan niet verdragen dat je onvoldoende voedsel hebt om de energie die je dagelijks verbruikt van brandstof te voorzien.

Als u gewend raakt aan het overslaan van een of twee maaltijden per dag, worden uw opgeslagen calorieën opgebruikt in plaats van de energie die door uw maaltijden had moeten worden geleverd. Dus als je maar één grote boterham op één dag eet, komt het rechtstreeks naar je probleemgebied (d.w.z. highs, billen, heupen).

2. Begin je dag goed.

Moeders zeggen altijd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Neem ’s ochtends een gezonde maaltijd om je metabolisme een vliegende start te geven.

Uw voedselinname nadat u wakker bent geworden, wordt gebruikt om de hele dag vet te verbranden.

3. Eet regelmatig kleine, gezonde maaltijden.

Vijf kleine snacks per dag is beter dan drie stevige maaltijden. Vaker eten, en in kleine porties, kan overeten voorkomen. Dit zal ook je metabolisme verhogen en ervoor zorgen dat calorieën sneller verbranden.

4. Bepaal hoeveel gewicht je wilt verliezen.

Houd je doelen realistisch. Op de lange termijn is het vrijwel onmogelijk voor u om 40 pond te verliezen in 2 weken. Heb een mindset dat je gezond wilt eten om de rest van je leven gezond te blijven.

Als je eenmaal een plan of programma voor gewichtsverlies hebt gekozen, houd je er dan aan en zorg ervoor dat je je eigen dieetregels volgt.

5. Drink veel water.

Je lichaam heeft voldoende water nodig om vet te verbranden en je cellen gehydrateerd en gezond te houden.

6. Vermijd te veel suiker.

Plan je maaltijden rond veel fruit en groenten, wat brood, rijst of pasta voor die carbo-fix die je nodig hebt, plus mager vlees en eiwitrijk voedsel. Snoep, frisdrank en gebak mogen slechts af en toe verwennerijen zijn.

7. Let op je vetinname.

Vet is niet de boosdoener van overgewicht. Dit heb je nodig om je gewicht op het juiste niveau te houden.

Er bestaat zoiets als gezonde vetten. Olijf-, pinda- en koolzaadolie hebben ze. Tonijn, zalm en makreel bevatten omega-3 vetten wat goed is voor het hart.

8. Oefening.

Laat je auto staan als je maar een paar blokken van huis gaat, neem de trap in plaats van de lift, jog, fiets of skate. Gebruik deze activiteiten en andere huishoudelijke taken als je te lui bent om naar de sportschool te gaan en bewegingslessen te volgen. Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet en je zult niet eens merken dat je al kilo’s kwijt bent met deze alledaagse activiteiten. Ga wandelen, begin met 20 minuten en bouw dit langzaam uit.

Het maakt niet uit hoeveel gewicht je van plan bent of moet verliezen. Wat belangrijk is, is dat je realistische doelen voor jezelf stelt.

Ga langzaam. Als je al 3 of 4 kilo bent kwijtgeraakt, geef jezelf dan een pauze en probeer dan de volgende 3 kilo te verliezen.

Eet gezond, drink veel water, slaap en beweeg voldoende. Dit geeft je een hogere kans om af te vallen en je gezondheid te verbeteren, wat zou resulteren in een nieuwe, gezondere jij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in