Afvallen Zonder Honger!

0
Afvallen Zonder Honger!
Afvallen Zonder Honger!

Iedereen heeft op een bepaald moment in zijn of haar leven behoefte aan of wil afvallen. Of het nu om gezondheidsredenen is, of gewoon om je beter over je te voelen, het beslissen over een plan voor gewichtsverlies is niet zo eenvoudig als het klinkt.

Er zijn tegenwoordig letterlijk duizenden plannen en producten op de markt die zijn ontworpen om het overgewicht te helpen ongewenste kilo’s kwijt te raken.

Een van die plannen is het koolhydraatarme dieetplan. Op dit plan is de inname van koolhydraten beperkt tot een paar gram per dag. Door brood en pasta’s te beperken, gebruikt het lichaam het vet dat is opgeslagen en daar begint de dieter binnen enkele weken af te vallen.

Sommige van de voedingsmiddelen die moeten worden vermeden bij een koolhydraatarm dieet zijn; Snoep, Donuts, Gebak en Gebak. Alles wat witte bloem bevat, zoals brood, broodjes, bagels, pasta en witte rijst, moet ook worden vermeden.

Hoewel dit misschien veel keuzes lijkt om op te geven, zijn al deze voedingsmiddelen zeer rijk aan koolhydraten. Dit is vooral gevaarlijk voor mensen die lijden aan diabetes. Gezondheidsexpert theoretiseert dat een koolhydraatrijk dieet hun bloedsuikerspiegel tot levensbedreigende niveaus kan verhogen.

Er zijn goede koolhydraatkeuzes. Vlees is van nature koolhydraatarm. Lever is de uitzondering op deze regel. Eieren, gevogelte, vis, schaaldieren zijn goede menukeuzes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en zitten vol vitamines. Groene groenten die weinig zetmeel bevatten, zijn broccoli, asperges, spinazie, saladegroenten; bloemkool, sperziebonen, spruitjes en selderij zijn ook goede keuze voedingsmiddelen die elke maaltijd aanvullen.

Er zijn zoveel goede keuze voedingsmiddelen om uit te kiezen, en zoveel manieren om ze te bereiden dat de slechte keuze voedingsmiddelen niet zal worden gemist wanneer op een koolhydraatarm dieet.

Vezels zijn een ander essentieel onderdeel van een dieet. Vezels helpen het lichaam op veel verschillende manieren. Wanneer je niet genoeg vezels binnenkrijgt, verslaat het het doel van een dieet.

Enkele van de gezondheidsvoordelen die voortkomen uit een koolhydraatarm dieet zijn; Lagere insulinespiegels en gestabiliseerde bloedsuikerspiegel, wat een groot gezondheidsvoordeel is voor diabetici. Lagere bloeddruk, lager cholesterol, meer energie en misschien wel de belangrijkste reden voor een dieet, het gewicht eraf houden.

In tegenstelling tot andere diëten is het koolhydraatarme dieet veilig voor iedereen. Er zijn geen bijwerkingen van het volgen van dit dieet, omdat er geen voedsellimietbeperkingen zijn voor een koolhydraatarme dieter.

Er zijn zoveel menukeuzes dat er elke dag een andere maaltijd kan worden bereid en de dieter niet twee keer dezelfde maaltijd zou hebben. Voor iemand die zich serieus heeft ingezet voor los gewicht, moet een koolhydraatarme levensstijl serieus worden overwogen.

Vakantiemaaltijden kunnen worden bereid volgens koolhydraatarme dieetrecepten die gemakkelijk, elegant en erg lekker zijn. Met alle sites op internet gewijd aan koolhydraatarm koken, is er geen reden om nog langer bang te zijn voor een dieet.

Voorbij zijn de dagen dat lijners zichzelf moesten uithongeren en de pijn van honger moesten lijden, allemaal om gewicht te verliezen. De koolhydraatarme diëten bieden een gezond alternatief voor reguliere diëten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in