Afvalprogramma’s voor Obesitas

0
Afvalprogramma's voor Obesitas
Afvalprogramma's voor Obesitas

Obesitas is een fysieke toestand die verwijst naar overmatig lichaamsvet. De kans is groot dat je de frustraties van een dieet minstens één keer in je leven hebt ervaren, als je problemen hebt met je gewicht. Veel mensen gaan op een dieet voor gewichtsverlies en tot vijfennegentig procent van hen krijgt binnen vijf jaar het gewicht terug dat ze verliezen.

Erger nog, een derde zal meer gewicht terugkrijgen dan ze verloren, met het gevaar van “jojoën” van het ene populaire dieet naar het andere. De conventionele benadering van gewichtsproblemen, gericht op diëten voor gewichtsverlies of dieetpillen of medicijnen voor gewichtsverlies, kan u achterlaten met net zoveel gewicht en de extra last van een slechte gezondheid.

Tegenwoordig is naar schatting de helft van alle Nederlands volwassenen zwaarlijvig of te zwaar. Onze cultuur is geobsedeerd om dun te blijven, zelfs als we dikker worden, maar dit gaat niet over uiterlijkheden. Obesitas staat bekend als een voorloper van veel slopende gezondheidsproblemen zoals kanker, hartaandoeningen, diabetes, hypertensie, artrose en galblaasaandoeningen.

Obesitas draagt bij aan meer sterfgevallen per jaar.

Stel realistische doelen:

Ongetwijfeld ben je in de loop der jaren gevallen voor een of meer van de dieetschema’s voor gewichtsverlies, die snel en pijnloos gewichtsverlies beloven. Veel van deze snelle dieetprogramma’s voor gewichtsverlies ondermijnen uw gezondheid, veroorzaken fysiek ongemak, winderigheid en leiden uiteindelijk tot teleurstelling wanneer u begint met het herwinnen van gewicht, kort nadat u het hebt verloren.

Gewichtsverlies dieetprogramma’s over het algemeen overstressen een soort voedsel. Ze zijn in strijd met het fundamentele principe van goede voeding – om gezond te blijven, moet men een uitgebalanceerd dieet consumeren, dat een verscheidenheid aan voedingsmiddelen bevat. Veilige, gezonde en permanente gewichtsvermindering is wat echt verloren is gegaan onder de duizenden populaire dieetschema’s.

Sommige van de gewichtsverlies dieetschema’s verdwijnen snel. Terwijl sommigen van populariteit afnemen omdat ze onproductief of onveilig zijn, verliezen sommigen gewoon de nieuwsgierigheid van het publiek.

Voorbeelden van dergelijke diëten zijn het:

  • South Beach-dieet,
  • Atkins-dieet,
  • het grapefruitdieet,
  • koolsoepdieet,
  • het rotatiedieet,
  • Beverly Hills-dieet,
  • Breatharian,
  • Ornish Plan – de lijst gaat maar door.

Deze diëten pleiten voor een specifieke techniek (zoals het elimineren van een bepaald voedsel, of het eten van alleen bepaalde combinaties van voedsel) in combinatie met het basisidee dat het lichaam het verschil in energie goedmaakt door een deel van zichzelf af te breken en te gebruiken, in wezen materie omzetten in energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in