Artritis en lichaamsoefeningen

0
Artritis en lichaamsoefeningen
Artritis en lichaamsoefeningen

Een aanbevolen minimum van 30 minuten dagelijkse activiteit is de norm. Voordat je met een trainingsprogramma begint, is het van vitaal belang dat je dit met hun arts spreekt om ervoor te zorgen dat er geen ongeziene risico’s zijn, maar je zult merken dat de meeste artsen lichaamsbeweging aanbevelen voor hun artritispatiënten, hetzij op eigen initiatief of wanneer daarom wordt gevraagd.

De soorten oefeningen die worden voorgesteld, variëren; bij alle soorten oefeningen is de warming-up echter het startpunt. Opwarmen kan het beste beginnen met het aanbrengen van warme kompressen op de gewrichten, gevolgd door mild stretchen. Verschillende bewegingsoefeningen, zoals dans, zijn een zeer goed begin, net als low-impact aerobics. Deze kunnen stijfheid verlichten en de flexibiliteit verhogen.

Onderschat nooit de effectiviteit van wandelen als oefening. Wandelen is een geweldige oefening om de artritische conditie te verbeteren, en het dragen van gewichten zo licht als een pond en het gebruik van je armen terwijl je loopt, kan het hele lichaam betrekken. De “truc” is om wandelen interessant genoeg te maken als oefening om gemotiveerd te blijven. Probeer te wandelen in verschillende omgevingen, afwisselend wandelen met dans op verschillende dagen, en natuurlijk kan het opnemen van een partner veel interessanter zijn dan alleen te doen.

Aquatics gebruiken: trainen in een zwembad – is ook een geweldige manier om te oefenen. Water is een uitstekend hulpmiddel omdat het weerstand biedt die spieren in het hele lichaam opbouwt en tegelijkertijd de schok voor de gewrichten vermindert. Bovendien, omdat het hele lichaam de neiging heeft om betrokken te raken bij aquatische oefeningen, wordt het extra voordeel van cardiovasculaire oefeningen genoten. Zoek indien mogelijk een verwarmd zwembad om in te trainen. Warm water is rustgevend voor de gewrichten en zal ervoor zorgen dat de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedsomloop toeneemt. Met dat in gedachten is het vaak gunstig om het gebruik van een spa aan uw regime toe te voegen, misschien na uw training, om wat rustgevende waterstralen aan uw spieren te bieden en nog meer hulp bij een verhoogde bloedsomloop, wat altijd van vitaal belang is bij het omgaan met artritis.

Als je nog steeds meer variatie wilt, kun je yoga proberen. Yoga is een algemene term voor verschillende stretching en pose-georiënteerde oefeningen afkomstig uit India, en is uiterst gunstig voor het bereiken van flexibiliteit en het verminderen van stress fysiek en mentaal. Er zijn zachte vormen van yoga zoals Hatha Yoga die uitstekend zijn om mee te beginnen. Hatha Yoga bestaat uit zachte stretches en eenvoudige houdingen die flexibiliteit en balans helpen, en gemakkelijk te leren en te genieten zijn. Controleer je lokale activiteitenkrant of sectie van je lokale krant om te zien of er yogalessen bij jou in de buurt zijn.

Zelfs als je niet kunt lopen of naar een aquaristiek- of yogales kunt gaan, zijn er oefeningen die je dagelijks kunt doen om de flexibiliteit, kracht en conditie te verbeteren. Je kunt je benen buigen terwijl je in een stoel naar voren zit, simpelweg door je been naar buiten te bewegen terwijl je je voet op de grond houdt en het daar een paar seconden vasthoudt, het dan intrekt totdat je voet achter je staat en dan afwisselend naar het andere been. Het in elkaar grijpen van je vingers en het langzaam buigen van je polsen naar links en rechts gedurende een paar minuten per dag kan enorm helpen om de flexibiliteit te vergroten en pijn in het polsgebied te verminderen.

Voor je bovenrug kun je rechtop voor een tafel gaan staan, dan voorover leunen en je handen op de tafel leggen en je kin terug naar je sleutelbeen steken. Eenmaal als zodanig gepositioneerd, til je je bovenrug omhoog en haal je tegelijkertijd diep adem. Houd die positie 5-10 seconden vast en ontspan dan tijdens het uitademen. Terwijl je dit doet, laat je je wervelkolom langzaam zakken terwijl je beide schouderbladen naar voren beweegt alsof je naar elkaar toe beweegt. Herhaal deze oefening gedurende 10-15 herhalingen.
Voor de schouders en de middelste rug, begin opnieuw vanuit een rechtopstaande positie zo recht als je kunt, reik naar achteren en vergrendel de vingers van beide handen samen. Adem langzaam en diep in en til omhoog met je schouders terwijl je tegelijkertijd uitademt. Zorg ervoor dat je je borst omhoog houdt en je kin erin. Herhaal dit voor ongeveer 10-15 sets.

Kies voor de schouders en de bovenborst een vrije hoek van de kamer om in te staan en plaats je handen aan de andere kant van de hoek. Neem een stap terug op ongeveer 18 centimeter van de hoek. Je zou nu direct naar de hoek moeten kijken met je handen op beide muren met je lichaam op enige afstand van de muur zelf. Houd je borst omhoog na het inademen, leun naar de hoek terwijl je uitademt. Herhaal deze oefening gedurende 10-15 sets.

Welk trainingsprogramma je ook kiest, zorg ervoor dat je goed ademt tijdens het sporten. Oxygenatie is belangrijk voor elk trainingsregime omdat het een gezonde hartslag bevordert en vermoeidheid vermindert; bovendien helpt oxygenatie de bloedsomloop, wat van vitaal belang is voor het bereiken van de flexibiliteit en kracht die u probeert te bereiken in de strijd tegen artritis. Luister ook naar je lichaam. Het is natuurlijk om een beetje vermoeidheid en pijn te voelen bij het starten van een nieuw trainingsregime, maar als de pijn van pijn langer dan een uur aanhoudt, of als je een afname van de mobiliteit hebt die langer dan een uur duurt, dan moet het regime worden verminderd totdat de pijn verdwijnt.

Zoek ook naar tekenen van verhoogde zwelling van gewrichten of een aanhoudende toename van zwakte; dit zijn tekenen van activiteiten die te inspannend zijn en een vermindering van de activiteit zal noodzakelijk zijn. Vergeet niet om alle nieuwe trainingsregimes in het begin langzaam te nemen. Het idee is om de flexibiliteit te vergroten en niet om te trainen voor de Olympische Spelen.

Er zijn drie hoofdtypen oefeningen om op te nemen in een basisoefeningsprogramma:

Range-of-motion oefeningen – Deze verminderen stijfheid en helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit. “Bewegingsbereik” verwijst naar het gebied waarbinnen de gewrichten op natuurlijke of dagelijkse wijze bewegen. Hoewel deze bewegingsoefeningen elke dag kunnen worden uitgevoerd, wordt aanbevolen dat ze minstens om de andere dag worden gedaan.

Versterkende oefeningen – Er zijn twee soorten versterkende oefeningen; isometrisch of het aanspannen van de spieren zonder de gewrichten te bewegen, en isotoon, bewegen van de gewrichten voor het versterken van spierbewegingen. Het wordt aanbevolen om deze sets oefeningen om de andere dag te doen, tenzij u last heeft van meer dan milde gewrichtspijn of zwelling.

ndurance oefeningen – Het doel hiervan is om het uithoudingsvermogen te vergroten. Ze helpen ook bij het verbeteren van je innerlijke persoonlijke / mentale kracht en bij het verbeteren van gewichtsbeheersing en slaap. Enkele van de meest populaire duurtrainingen zijn hometrainerrijden, wandelen en watertraining. En tenzij u lijdt aan meer dan milde gewrichtspijn of zwelling, wordt een training van 20 tot 30 minuten of twee tot drie korte aanvallen van 10 minuten gedurende de dag aanbevolen, gemiddeld drie keer per week. Wees lief voor je lichaam en het zal aardig voor je zijn.

Artritis Oefening Tips

Laten we artritis oefening samenvatten met een paar tips voor iedereen:

– Stel uw eigen unieke trainingsprogramma samen, zodat het voldoet aan uw persoonlijke gezondheidsbehoeften, budget en omgeving. Zorg ervoor dat het veilig is door contact op te nemen met uw eigen professionele gezondheidsadviseur en trainingstrainer. En doe het rustig en gestaag aan als de schildpad van Aesopus in de race.

– Wees lief voor jezelf. Stop als iets pijn doet. En experimenteer met het toepassen van warmte voordat je gaat sporten en opwarmen. Daarna afkoelen met coldpacks.

– Geniet van sporten door het een echt onderdeel van je leven te maken tijdens de week. Neem bewegingsbereik-, versterkings- en uithoudingsoefeningen op in uw routines. En varieer je activiteiten; probeer een nieuwe klas in een health club een kwart. Ga de volgende keer ergens anders heen of sluit je aan bij een natuuronderzoekersgroep voor wekelijkse wandelingen in lokale parken. Houd een actieve map bij met zakken van sportscholen en gezondheidsclubs bij u in de buurt met hun schema’s en bijgewerkte lessen en couponspecials. En check kranten, lokale prikborden, berichten bij de sportscholen en clubs, etc. voor gezonde activiteiten zoals walk-a-thons en bike-a-thons voor non-profitorganisaties en avond/weekendwandelingen waaraan je kunt deelnemen. Je zult nieuwe vrienden ontmoeten, plezier hebben, meer naar buiten gaan en tegelijkertijd sporten.

– Oefenactiviteiten zijn ook overal om je heen beschikbaar. Het is niet nodig om elders tijd en geld te besteden. U kunt oefendvd’s en boeken lenen bij openbare bibliotheken. Je kunt actief worden door ramen te wassen, je huis, auto, huisdier, kinderkasten, je kasten, alles schoon te maken … Je kunt zelfs geld verdienen met activiteiten zoals wandelen en flyers, lokale kranten en kortingsbonnen verspreiden (neem contact op met bedrijven die deze in en rond je brievenbus en deur plaatsen – ze hebben vaak hulp nodig).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in