Atkins Dieet

0
Atkins Dieet
Atkins Dieet

Wie verlangt er niet naar een fit en gevormd lichaam? Misschien wel allemaal. Overgewicht is de grootste vijand van onze gezondheid. Maar factoren zoals zittend werk, gebrek aan tijd om te oefenen en de beschikbaarheid van verrukkelijk fastfood hebben het extreem moeilijk gemaakt om een gestabiliseerd gewicht te hebben.

Het is niet alleen het uiterlijk van een persoon dat zwaar wordt beïnvloed door overgewicht, maar ook zijn fitheid. Meestal blijven zwaarlijvige mensen geconfronteerd worden met het ene of het andere gezondheidsprobleem. Er zijn momenten waarop overgewicht een mentale marteling wordt en leidt tot depressie.

Het is een vrij gemakkelijke taak om aan te komen, maar enorm moeilijk om het te verminderen. Hoewel er verschillende remedies zijn voorgeschreven om gewicht te verliezen, kunnen ze allemaal niet worden gevolgd of vertrouwd. Een oude en vrij effectieve manier om licht te worden is het gebruik van Atkin’s Dieet.

Dr. Robert Atkins (1930-2003) was de vader van Atkin’s Diet. In 1972 populariseerde hij het dieet in zijn beroemde boekenreeks. Ook in de praktijk bleek het dieet rustig succesvol te zijn. Zo werd het met de tijd steeds populairder.

Dr. Atkin geloofde dat koolhydraten de belangrijkste reden zijn om aan te komen. Dit komt omdat koolhydraten zijn samengesteld uit energieleverende items zoals suiker, zetmeel, cellulose en tandvlees. Dus als een persoon de inname van koolhydraten (koolhydraten) vermindert, kan hij of zij veel kilo’s kwijtraken.

Dus mensen moeten aardappelen en andere zetmeelrijke groenten vermijden, samen met suiker, granen, pasta’s en fruit, want dit zijn de belangrijkste bronnen van koolhydraten. Naar de mening van Dr. Atkins zal dit een koolhydraatverbrandend metabolisme vertalen naar een vetverbranding. Het dieet van Atkin is kritisch over koolhydraten, maar niet over vet en eiwitrijk spul. In feite beveelt het zijn gebruikers aan om voedsel te eten dat hen vetten en eiwitten biedt. In het geval van eiwitten benadrukt het vooral de consumptie van dierlijke eiwitten.

Hoewel het dieet van Atkin in veel gevallen wonderen heeft gedaan, heeft het veel tekortkomingen. Als dit dieet vrij populair is bij één groep mensen, zijn sommige anderen er enorm kritisch over. dit komt door verschillende redenen.

  1. Ten eerste zijn Atkins-maaltijden niet alleen laag in koolhydraten, maar bevatten ze ook een verwaarloosbare hoeveelheid essentiële vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen.
  2. Ten tweede floreert het dieet van Atkin met cholesterolverhogende vetten die erg lastig kunnen zijn.
  3. Ten derde, omdat het dieet van Atkin dierlijke eiwitten verspreidt, vinden vegetariërs het moeilijk om het te adopteren.

In de vierde plaats volgens de American Heart Association (AHA) is een eiwitrijk dieet niet voldoende om af te vallen. Diëten zoals die van Atkin kunnen dus op de lange termijn voedingstekorten en andere cholesterolgerelateerde problemen (hartstilstanden) veroorzaken. Ten slotte geloven critici dat het eten van vlees en andere eiwitrijke producten kan leiden tot osteoporose, darmkanker, hartaandoeningen en nierziekten.

De beste manier om gewicht te verminderen is echter om overdaad te voorkomen en alles volledig te elimineren. Een persoon moet een dieet nemen dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen (vitamines, mineralen, eiwitten, vezels, enz.), Blijf zoveel mogelijk weg van vet voedsel. Ook koolhydraten zoals suiker moeten op een gereguleerde manier worden geconsumeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in