Ben je fit ?

0
Ben je fit ?
Ben je fit ?

Fitness verwijst naar het vermogen van het lichaam om te functioneren met kracht en alertheid. Voeding verwijst naar de verzorging van ons lichaam, in ons vermogen om het gezond te houden en te functioneren zoals het hoort te doen. Ons vermogen om het lichaam te voorzien van alle noodzakelijke voedsel, vitamines en mineralen, zodat we blijven gedijen in onze dagelijkse levensprocessen. Maar weten we of we echt fit zijn? Hoe weten we dat?

Ten eerste wil je misschien kijken naar je trainingsgewoonten, als die er zijn. Als er geen trainingsroutines zijn om te onderzoeken, geen fitness. Iedereen, ongeacht hun leeftijd, heeft baat bij lichaamsbeweging. Het houdt ons lichaam geconditioneerd, onze mentale scherpte werkt op topsnelheid en dankzij het fysieke aspect krijgen we een boost voor onze cardio-gezondheid, extra calorieverbranding en meer zuurstof voor die cellen!
Neem je meer calorieën binnen dan je lichaam nodig heeft? Vult u uw vitaminen en mineralen aan om ervoor te zorgen dat u uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheden krijgt? Als u niet de meest elementaire inspanningen levert om voor uw voedingsbehoeften te zorgen, bent u geen geschikt individu. Je ziet er misschien niet ziek uit, je hebt misschien geen merkbare symptomen van slechte gezondheid, maar je bent niet de fitte en strakke persoon die je zou kunnen zijn.

Hoe zit het met de stressniveaus in je leven? Werk je in een omgeving met veel stress? Is je persoonlijke leven een bron van troost of draagt het bij aan je stressniveau? Houdt u zich bezig met een vorm van stressverlichtende activiteit? Stress is het aantal dat bijdraagt aan hartaanvallen en beroertes, omdat ze erin slagen het effect van de echte boosdoeners te versnellen. Stress is in feite een uit de hand gelopen situatie voor de meeste volwassenen van vandaag. We slagen erin om elk moment van onze vrije tijd te plannen en onszelf geen tijd te geven voor stille reflectie, of tijd om om te gaan met de onverwachte noodsituaties van het leven.

Fitness vereist dat we meer onderzoeken dan alleen onze trainingsroutine. De loutere definitie van fitness verwijst naar het vermogen van het lichaam om fysieke stress te weerstaan. Dat omvat het omgaan met ons dagelijks leven, van het begin van de dag tot het einde, zonder volledig versleten te zijn. Om echt fit te zijn, vinden we manieren om onszelf te ontdoen van opgebouwde stress, het soort dat onze spieren, spiertonus en samenstelling begint te beïnvloeden. Massages zijn de beste remedie om ons lichaam te bevrijden van de stressopbouw die kan optreden, zelfs met trainingsregimes en afbreuk doen aan onze algehele conditie.

Oefeningen die totale betrokkenheid van het lichaam vereisen, zijn het beste om uw conditie het meest effectief te behouden en te verbeteren. Hardlopen, zwemmen, joggen, dansen, fietsen en zeer stevig wandelen zijn enkele van de meer populaire oefeningen voor totale lichaamsbetrokkenheid.

Er zijn zoveel gelegenheden om te stoppen en onze inspanningen om een optimale gezondheid te behouden in twijfel te trekken, dat we meestal niet eens de tijd nemen om met het onderzoek te beginnen. Maar het is gunstig voor onze algehele gezondheid, de kwaliteit en kwantiteit van ons leven, om alles in het werk te stellen om fitte, gezonde individuen te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in