Body Mass Index (BMI)

0
Body Mass Index (BMI)
Body Mass Index (BMI)

De body mass index (BMI) van een persoon is een getal dat wordt berekend op basis van hun lengte en gewicht. Het wordt gebruikt voor een vergelijkende analyse van mensen met vergelijkbare lengtes. De body mass index is een geesteskind van een Belgische statisticus en wiskundige genaamd Adolphe Quatelet die de BMI ergens tussen 1830 en 1850 creëerde. Om de BMI te berekenen, deelt u het gewicht van de persoon in kilogrammen door hun lengte in meters in het kwadraat.

De Body Mass Index is in gebruik als een medische benchmark voor obesitas en is de statistische schatting voor Adipositas. Het is ook de standaard die door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) wordt gebruikt voor zijn obesitasstatistieken.

Dit aantal werd aan het publiek geïntroduceerd door de inspanningen van de overheid om gezond verstand, voedingskennis en gezonde eetgewoonten te bevorderen. Deze eenvoudige statistiek heeft zichzelf zeer belangrijk gemaakt omdat het zich kan aanpassen aan voortdurende veranderingen die inherent zijn aan een gemeenschap en de economische ontwikkeling op voedingsbasis kan aangeven.

De BMI werd gepromoot als een eenvoudige vuistregel die elk individu van een bepaalde lengte thuis kan berekenen. Het is misschien niet de best mogelijke indicator met betrekking tot gewicht en gezondheid, omdat het onbetrouwbaar kan zijn bij kinderen, atleten en ouderen.

Het is vrij eenvoudig om een idee te krijgen voor het geschatte type lichaamsgewicht met behulp van de BMI. Grofweg kan een persoon met een BMI van 19 of minder worden geclassificeerd als ondergewicht en kan hij lijden aan ondervoeding en andere dergelijke eetstoornissen. Een BMI van 25 wordt beschouwd als overgewicht en een BMI van 30 zou als extreem zwaarlijvig worden geclassificeerd.

De Amerikaanse National Health and Nutrition Examination Survey meldde dat ongeveer 59% van de Amerikaanse mannen en 49% van de Amerikaanse vrouwen overgewicht hebben en dat meer dan 2% van de mannen en 4% van de vrouwen extreem zwaarlijvig waren.

Deze alarmerende rapporten bewijzen alleen dat de BMI vandaag de dag kritischer is in Amerika in plaats van alleen een gemakkelijke index voor een zelfcontrole. Opgemerkt moet worden dat de BMI op zichzelf geen volledig betrouwbare statistiek is en daarom kunnen gezondheids- en voedingsaanbevelingen aan een persoon niet worden gedaan met alleen de BMI.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in