Buikspier oefeningen die je thuis kunt doen

0
Buikspier oefeningen die je thuis kunt doen
Buikspier oefeningen die je thuis kunt doen

Er zijn tal van eenvoudige buikoefeningen die je alleen kunt doen, in je huis, zonder speciale apparatuur.

De meeste van de beste oefeningen voor het versterken van de buikspieren zijn crunches. Crunches zijn oefeningen waarbij je je lichaam recht naar voren brengt, omhoog krullend om jezelf in een strakke ‘V’-vorm te buigen. Er zijn heel veel variaties op crunches.

Een van de meest populaire is de oefeningsbalcrunch, waarbij je achterover op een oefenbal ligt en vervolgens langzaam een crunch doet, zonder dat de bal beweegt. Hierdoor kun je een goede crunch-snelheid behouden en je rug ondersteunen terwijl je knarsetand.

Een andere goede methode is de full crunch, waarbij je je benen uitstrekt en vervolgens je handen achter je hoofd legt. Terwijl je jezelf met je handen omhoog trekt, duw je met je benen naar buiten. Als het goed wordt gedaan, zal dit zowel je boven- als onderlichaam trainen.

Je kunt ook de omgekeerde crunch proberen (ook wel bekend als een V-up), waarbij je op de grond ligt, je benen in de lucht steekt en dan in plaats van omhoog te buigen naar je benen, je je benen naar achteren buigt. Dit heeft hetzelfde effect, maar is minder inspannend, omdat je minder gewicht tilt.

Een woord van waarschuwing: naarmate ab-oefeningen populairder worden, proberen sommige bedrijven te cashen door ab-oefenmachines en -gereedschappen te hawken – die kleine frames die je om jezelf heen zet terwijl je traint, en die je heen en weer wiegen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat er geen verschil is tussen de voordelen van het gebruik van deze machines en gewoon een normale ab crunch doen. Er is echter zeker een zeer groot verschil in prijs (het verschil tussen gratis en erg duur), dus het is het beste om ze gewoon helemaal te vermijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in