De verschillende soorten B-vitamines

0
De verschillende soorten B-vitamines
De verschillende soorten B-vitamines

Er zijn een groot aantal Vitamine B’s die nodig zijn om alle lichaamsfuncties goed te laten presteren. Alle Vitamine B’s zijn essentieel voor een aantal verschillende processen. Zonder voldoende Vitamine B zou de bloedtoevoer niet gezond zijn en dit leidt tot een verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen.

De hersenen hebben Vitamine B s nodig om correct te functioneren en het hart heeft ook Vitamine B s nodig om gezond te blijven en hartaandoeningen te voorkomen en voedsel wordt doorVitamine B s afgebroken in de verschillende voedingsstoffen. In feite vereist zowat elk orgaan en proces in het lichaam ten minste één vorm van de Vitamine B.

Thiamine, of B1, is de Vitamine B die het lichaam nodig heeft om al zijn cellen, vooral de zenuwen, correct te laten functioneren. Het is vooral belangrijk voor het geheugen en de algemene geestelijke gezondheid en is een van deVitamine B’s die nodig is om voedsel om te zetten in energie.

Riboflavine, of B2, is de Vitamine B die essentieel is voor het vrijgeven van de enrgy uit voedsel dat is geconsumeerd. Zonder dezeVitamine B kan het lichaam niet goed groeien of ontwikkelen, omdat rode bloedcellen niet zo gezond zullen zijn als ze zouden moeten zijn.

Niacine, of B3, is de Vitamine B die betrokken is bij meer dan vijftig processen, variërend van het ontgiften van chemicaliën tot het maken van hormonen en het vrijgeven van energie uit voedsel.

Pantotheenzuur, of B5, werkt met verschillende andere Vitamine B’s voor een aantal essentiële processen, waaronder het afbreken van vetten, eiwitten en koolhydraten in energie en is ook deVitamine B die nodig is om vitamine D, een verscheidenheid aan hormonen en rode bloedcellen te vormen.

Pyridoxine, of B6, is de Vitamine B die grotendeels verantwoordelijk is voor het herverdelen van de aminozuren om meer dan vijfduizend eiwitten te creëren die het lichaam nodig heeft en is ook een van deVitamine B’s die nodig zijn om verschillende enzymen te vormen.

Biotine, of B7, is een van de Vitamine B s die betrokken zijn bij een aantal processen in het lichaam, waaronder het afbreken van vetten, koolhydraten en eiwitten in bruikbare energievormen.

Foliumzuur, of B9, is de essentiële Vitamine B voor het helpen bij celgroei en -deling, vooral tijdens de zwangerschap. Vitamine B is ook nodig om natuurlijke chemicaliën te maken die de eetlust, stemmingen en kwaliteit van de slaap regelen. Het is ook de besteVitamine B voor het helpen verlagen van de kans op een hartaanval of beroerte door de slagaders open te houden.

Cobalamine, of B12, is een van de Vitamine B s die belangrijk is in het proces van het omzetten van de koolhydraten, eiwitten en vetten in energie. Vitamine B is ook van vitaal belang bij het vormen van de beschermende bedekking van zenuwcellen en om rode bloedcellen gezond te houden en hartaandoeningen te helpen voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in