De voordelen van Groene Thee voor je gezondheid

0
De voordelen van Groene Thee voor je gezondheid
De voordelen van Groene Thee voor je gezondheid

Volgens legendes werd thee ongeveer 5000 jaar geleden ontdekt door een Chinese keizer. Deze Chinese keizer kookte water in de overtuiging dat het drinkbaarder en veiliger kan worden om te drinken. Toen plotseling een grote windvlaag het overnam en de bladeren in het kokende water blies. Door de combinatie van water en bladeren ontstond een bruin mengsel. Met tegenzin ontdekte de keizer het mengsel dat een zeer geurig aroma maakte. Op het moment dat hij het proefde, beschreef hij het als aangenaam. Vanaf dat moment was groene thee geboren.

Hoe nauwkeurig deze legende ook is, wat belangrijk is, is dat groene thee een van de meest populaire dranken in China is geworden. Het drinken van groene thee deed verschillende ontdekkingen met betrekking tot gezondheidsvoordelen. Afgezien van het feit dat groene thee een antioxidant wordt, wordt ook beweerd dat het kan helpen bij kankerpreventie, hartbescherming, artritispreventie en leverbescherming.

Kankerpreventie

Kanker is een van de meest gevreesde ziekten die de mens ooit heeft gekend. Het heeft veel levens gedood in vele vormen en doodt voortdurend meer. Met de ontdekking dat groene thee kan helpen bij de preventie en behandeling van kanker, proberen veel studies elke claim te ondersteunen. Er wordt gezegd dat door het drinken van groene thee, kanker significante bewijzen van afnemende kankercelresultaten heeft aangetoond. Voorlopig onderzoek heeft aangetoond dat groene thee de groei van kankercellen in organen zoals het spijsverteringsstelsel, de urineblaas en de alvleesklier kan voorkomen.

Hartbescherming

Antioxidanten in groene thee zijn een van de belangrijkste redenen waarom mensen erdoor worden verleid. Door de incidentie van verhoogd cholesterolgehalte in het lichaam te verminderen, vermindert het daarom het lichaam om hypertensie en hartaandoeningen te ervaren. Studies tonen ook aan dat groene thee kan helpen bij het minimaliseren van trombosevorming, wat ook een geassocieerde factor is voor hartaandoeningen. Wanneer trombose in de bloedcirculatie komt, zal er een tijd komen dat de trombus de weg blokkeert van het bloed dat naar het hart zou moeten gaan en dit zal het hart in gevaar brengen met de bloedtoevoer. Het voorkomen van trombusvorming is een zeer belangrijk effect van groene thee.

Artritis Preventie

Sommigen zeggen dat het onmogelijk is voor groene thee om botziekten te beïnvloeden, maar de thee heeft bewezen dat ze ongelijk hebben omdat rapporten het hebben dat groene thee artritis kan voorkomen. Groene thee kan niet alleen voorkomen dat artritis optreedt, maar ook de pijnlijke symptomen elimineren die door het probleem worden bijgedragen. Volgens onderzoek heeft groene thee een component die het vermogen heeft om ontstekingen te verminderen. Onderzoek suggereert ook dat antioxidanten het vermogen hebben om elk artritische proces dat kan optreden te vertragen en ook prikkelbare symptomen te minimaliseren.

Lever bescherming

Omdat lever een ander middel is dat verantwoordelijk is voor het metabolisme, wordt het sterk beïnvloed door groene thee. Er is een sterke correlatie van bindingen tussen leverfunctie en antioxidanten. Wanneer de lever zijn werk doet, filtert het het lichaam van gifstoffen en wast het weg door uitscheiding.

Toxines worden verwezen naar schadelijke stoffen die we verzamelen via het dagelijks leven, zoals verteerd voedsel, ingeademde lucht, geconsumeerd water, alcoholinname en zelfs overblijfselen van het roken van sigaretten. Wat groene thee het lichaam biedt, stimuleert en versterkt het immuunsysteem, waardoor de lever beter in staat is om elke stof te filteren die gevaarlijk kan zijn voor het lichaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in