De waarheid over koolhydraatarme diëten

0
De waarheid over koolhydraatarme diëten
De waarheid over koolhydraatarme diëten

Een koolhydraatarm dieet heeft een groot aantal zoekers naar gewichtsverlies, voornamelijk vanwege de claim op snelle resultaten. Voordat je zich echter aanmeldt voor dit type plan, moet je ervoor zorgen dat je alles begrijpt wat erbij komt kijken.

Een koolhydraatarm dieet richt zich op het eten van veel eiwitten en het beperken (of helemaal vermijden) van koolhydraten. De reden voor het beperken van koolhydraten is dat ze gemakkelijk worden omgezet in vet. Dus in theorie, door weinig of geen koolhydraten te eten, neem je de mogelijkheid weg dat iets in vet wordt omgezet. Dit zou er dan voor moeten zorgen dat je vet (gewicht) verliest.

Maar de vraag is. . . werkt koolhydraatarm diëten echt?

Zoals met veel “quick fix” gewichtsverlies plannen, doet het dat wel. Maar slechts voor een korte tijd. Waar het echt op neerkomt is dat je lichaam koolhydraten nodig heeft. wanneer het voor hen uitgehongerd raakt, begint het zijn energie uit glycogeenvoorraden te halen. Een beetje wetenschap hier. . . voor elke gram glycogeen zit er vier gram water aan. Dus wat je eigenlijk verliest als je gewicht verliest, is water. Het ziet er misschien een tijdje goed uit, maar zodra je weer koolhydraten gaat eten (zoals je uiteindelijk zult moeten doen), krijg je het watergewicht terug.

Wat je in gedachten moet houden, is dat elk type dieet dat beweert dat je het maar een tijdje hoeft te doen en dan terug te keren naar “normale” eetgewoonten niet zal werken. In plaats van je te concentreren op een dieet, moet je je levensstijl en eetgewoonten veranderen. Dit maakt veel mensen bang omdat ze denken dat het betekent dat ze nooit meer een stuk chocolade of frituur eten. Dat is niet de realiteit. In feite zijn de strikte snelle diëten wat dit soort “geen uitzondering” -concept afdwingt. Dan, wanneer het dieet voorbij is (zoals het uiteindelijk moet zijn omdat je je niet aan zulke strikte beperkingen kunt blijven houden), krijg je het gewicht terug.

Een goed afslank- en onderhoudsplan is lange tijd te doen. Het gaat om het plaatsen van gezond voedsel in je lichaam (volle granen, gezonde eiwitten, fruit, groenten, vezels en omega-3-vetzuren) en het verminderen van de slechte dingen zoals suiker, verwerkt en gefrituurd voedsel, enz. Kun je de slechte ook af en toe eten? Ja. Probeer je gewoon bewust te zijn van hoe vaak je het doet. Natuurlijk, om de beste resultaten te krijgen met het verliezen van gewichtsverlies en het handhaven van uw streefgewicht, wilt u ook een soort lichte, regelmatige activiteit doen. Maak er iets van wat je leuk vindt of dat al in je schema past. Sommige mensen die in de stad wonen, kunnen bijvoorbeeld daadwerkelijk naar hun werk lopen (als het weer het toelaat). Het kan zelfs dezelfde hoeveelheid tijd kosten als in het verkeer of in het openbaar vervoer zitten.

Koolhydraatarm diëten is een van de vele diëten die op korte termijn resultaten bieden. Blijf bij iets realistischers dat je een leven lang kunt volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in