Dieet voor je gezondheid

0
Dieet voor je gezondheid
Dieet voor je gezondheid

Er is geen grotere reden om te diëten dan voor uw persoonlijke gezondheid en welzijn. Degenen onder ons met overgewicht kennen beter dan de meesten de risico’s en mogelijke gevolgen die kunnen voortvloeien uit ons gewicht. Net als rokers lijken de risico’s echter niet altijd zo gesneden en droog totdat we ons eigen keerpunt bereiken.

Of je eetgewoonten nu voortkomen uit een verslaving aan bepaalde voedingsmiddelen, een emotionele behoefte of jaren van aangeleerd gedrag en conditionering, dingen zullen niet veranderen totdat je je eetgewoonten en je levensstijlkeuzes volledig aanpast.

Diëten is voor velen een levensstijl op zich geworden met mensen die snel flip-floppen of jojoën van het ene dieet naar het andere met weinig succes en groeiende wanhoop over een puur gebrek aan resultaten.

De waarheid is dat totdat je besluit om jezelf te vergeven voor je mislukkingen en meteen weer op de wagen stapt, om zo te zeggen, na het afvallen van geen enkel dieet succesvol zal zijn. Een eenvoudig dieet zal de kilo’s niet op magische wijze laten verdwijnen en jezelf constant beroven van die dingen waar je het meest van geniet, kan een schadelijker effect hebben dan een positief effect.

Het belangrijkste dat de meeste mensen moeten leren, is dat diëten niet altijd een goede zaak is. Wat de meeste mensen met overgewicht meer dan wat dan ook nodig hebben, is om positieve veranderingen in levensstijl op te nemen in hun dagelijkse routines. Mensen spotten met het idee om de trap te nemen of verder weg te parkeren en toch zijn dat perfect plausibele methoden om een beetje meer fysieke activiteit in je dag te werken. Als die voor jou niet werken, hoe zit het dan met leren dansen?

Serieus, er zijn beginnersdanslessen in de meeste gemeenschappen die dansen van alle leeftijden, maten en fitnessniveaus verwelkomen en uitnodigen als je bereid bent om de moeite te doen. Wat een geweldige manier om fit te worden, iets nieuws te leren en plezier te hebben zonder te vullen.

Een ander groot voordeel van een activiteit zoals een dansles (denk aan stijldansen met je partner) is dat je niet eet of in de verleiding komt om te eten tijdens de tijd dat je in de meeste gevallen danst. Een ander geweldig ding is dat je die calorieën verbrandt die je niet hebt gegeten.

Als dansen niet jouw ding is, probeer dan lid te worden van een wandelclub of een andere hobby te vinden. Alles wat je op de been brengt en weg van de verleiding van je koelkast is een goede zaak als het gaat om diëten en gewichtsverlies. Je kunt niet een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliezen door alleen op dieet te gaan. Je moet fysieke fitheid opnemen in je dagelijkse routine om die onmiddellijke en visueel verbluffende resultaten te bereiken die veel lijners hopen te bereiken.

Een andere valkuil als het gaat om diëten is dat mensen veel te snel opgeven. Net als de resultaten beginnen en vorderen, worden mensen moe van het proces of gefrustreerd dat ze niet zo snel genoeg dramatisch gewichtsverlies bereiken als ze hadden gehoopt en geven ze het allemaal samen op, waardoor ze weer een mislukking markeren terwijl ze meer succes dan ooit tevoren hadden kunnen behalen als ze iets langer bij hun oorspronkelijke dieetplan hadden vastgehouden.

Nog een ding dat je moet onthouden als het gaat om diëten, is dat de weegschaal je beste vriend of je ergste vijand kan zijn tijdens het diëten. Als je jezelf elke dag weegt in de hoop de weegschaal nog een pond te zien afvinken, ben je gedoemd te mislukken. Je zult nooit de resultaten bereiken die je hoopt als je elke nacht depressieve aanvallen van Rocky Road of Chunky Monkey krijgt omdat je niet van de ene op de andere dag 10 kilo bent kwijtgeraakt.

Als het gaat om diëten zijn er maar heel weinig diëten die werken. Er zijn echter veel veranderingen in levensstijl die, wanneer ze consequent en agressief worden beoefend, zullen werken. Het ding om te onthouden is dat jij degene bent die moet werken, omdat het vrij onwaarschijnlijk is dat een dieet dat zal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in