Een gids voor de vitamine B6

0
Een gids voor de vitamine B6
Een gids voor de vitamine B6

De vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, is een van de meest veelzijdige van de B-vitamines en toch heeft het lichaam slechts een relatief kleine hoeveelheid nodig. De Vitamine B6 werkt nauw samen met alle andere B-vitamines, vooral niacine, foliumzuur en cobalamine en draagt bij aan tal van functies in het lichaam.

Aminozuren worden door de Vitamine B6 omgezet in eiwitten en het is ook nodig voor het omzetten van opgeslagen suiker in het lichaam in essentiële energie. Kortom, de Vitamine B6 is essentieel voor het omzetten van de eiwitten die worden geconsumeerd in eiwitten die het lichaam nodig heeft en ook voor het omzetten van de koolhydraten uit de vorm dat ze in het lichaam zijn opgeslagen naar een vorm die kan worden gebruikt voor extra energie.

Het lichaam heeft een aantal verschillende eiwitten nodig en het is de Vitamine B6 die ervoor zorgt dat de juiste vormen beschikbaar zijn. De Vitamine B6 zal bijvoorbeeld hemoglobine aanmaken voor het transport van zuurstof in de bloedcellen, hormonen voor het reguleren van de bloeddruk, neurotransmitters en verschillende enzymen.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de Vitamine B6 is slechts ongeveer 2,0 mg, maar deze schijnbaar onbeduidende hoeveelheid wordt uiterst efficiënt in het lichaam gebruikt om meer dan zestig verschillende enzymen te produceren.

De beste bronnen van de Vitamine B6 zijn eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren, vis, gevogelte en vlees en het wordt ook toegevoegd aan ontbijtgranen en brood om ervoor te zorgen dat iedereen zijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid kan consumeren, zelfs als ze geen vleesproducten eten.

Een extra hoeveelheid van de vitamine B6 kan gunstig zijn voor het hart en het immuunsysteem. Vitamine B6 supplementen zijn soms nodig door astmapatiënten en diabetici. Het is echter belangrijk om te weten dat grote doses vitamine B6 giftig kunnen zijn.

Omdat de vitamine B6 in veel gangbare voedingsmiddelen wordt aangetroffen, ontvangt de meerderheid van de mensen voldoende hoeveelheden van de vitamine uit hun normale dieet. Er zijn enkele groepen die mogelijk een vitamine B6-supplement moeten nemen om ervoor te zorgen dat ze de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid krijgen. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, hebben bijvoorbeeld een iets hogere hoeveelheid vitamine B6 nodig om rekening te houden met de hoeveelheid vitamine die door de baby wordt opgenomen, hoewel het mogelijk is om de extra vitamine B6 te verkrijgen uit een verhoogde consumptie van eiwitrijk voedsel.

Strikte vegetariërs of veganisten, echter, en kinderen die geen dierlijke producten eten, hebben mogelijk een Vitamine B6-supplement nodig, omdat groenten en fruit slechte bronnen van vitamine B6 zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in