Een gids voor Vitamine C

0
Een gids voor Vitamine C
Een gids voor Vitamine C

Vitamine C moet tegenwoordig de meest bekende vitamine zijn. Het is niet verwonderlijk omdat het lichaam Vitamine C nodig heeft voor meer dan 300 functies. In feite is bewezen dat de Vitamine C helpt beschermen tegen hartaandoeningen, kanker en andere ernstige ziekten. Zonder de Vitamine C zou het lichaam zichzelf ook niet kunnen genezen. Dit komt omdat de Vitamine C van vitaal belang is voor de vorming van collageen.

Wanneer een persoon een snee of een blessure heeft, is het het collageen dat helpt de schade te herstellen en zonder voldoende Vitamine C zou dit bijna onmogelijk zijn. Collageen heeft een veelheid aan functies in het lichaam, waaronder het op hun plaats houden van de organen, en het zou dit niet kunnen doen zonder voldoende Vitamine C.

De c vitamine is ook een antioxidant voor het lichaam en helpt andere vitaminen en mineralen beter opgenomen te worden. Foliumzuur en ijzer hebben bijvoorbeeld de Vitamine C nodig om hun bruikbaarheid te maximaliseren. Hoe meer Vitamine C het lichaam heeft, hoe beter de verdediging tegen verkoudheid en andere veel voorkomende kwalen en de Vitamine C kan niet voorkomen dat een persoon een virus oploopt, maar het helpt wel het herstelproces te versnellen.

Vitamine C zit in bijna elke groente en fruit, maar sommige hebben een veel hoger Vitamine Cgehalte dan andere. Veenbessen en meloenen hebben een hoog c vitaminegehalte. In feite hebben tropische vruchten de hoogste Vitamine C hoeveelheden van alle vruchten.

Hete pepers behoren tot de rijkste bronnen van de Vitamine C als het gaat om groenten. Hoe heter de peper, hoe hoger het Vitamine Cgehalte is. Helaas is de Vitamine C oplosbaar in water, dus veel groenten verliezen hun effectiviteit als Vitamine Cleverancier als ze lang worden gekookt. Het stomen of snel roerbakken van groenten zorgt ervoor dat er meer van hun Vitamine Cgehalte behouden blijft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de Vitamine C is gemakkelijk te verkrijgen door het eten van vijf porties fruit en groenten per dag als ze rauw of snel gekookt worden geconsumeerd.

C vitamine supplementen zijn uiterst nuttig om ervoor te zorgen dat mensen voldoende c vitamine krijgen. Bij een uitgebalanceerd dieet is de hoeveelheid Vitamine C die het lichaam ontvangt echter waarschijnlijk voldoende. Als een persoon zich echter moe of lusteloos begint te voelen, zal een Vitamine Csupplement dit helpen overwinnen. Er is geen gevaar van het hebben van te veel c vitamine als het lichaam gewoon uitscheidt het teveel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in