Gewichtsverlies chirurgie: het voorkomen van de gezondheidsrisico’s

0
Gewichtsverlies chirurgie: het voorkomen van de gezondheidsrisico's
Gewichtsverlies chirurgie: het voorkomen van de gezondheidsrisico's

Als je je gewicht hebt zien stijgen en je je zorgen maakt over de stijgende kilo’s, vraag je je misschien af of een operatie voor gewichtsverlies echt werkt. Is het mogelijk om toekomstige gewichtstoename te voorkomen door uzelf op een bekende chirurgische ingreep voor gewichtsverlies te plaatsen?

Tegenwoordig krijgen afslankoperaties geleidelijk erkenning als het gaat om het verliezen van gewicht. Veel gezondheidsexperts beweren dat mensen met overmatig overgewicht of een langzamer metabolisme normaal gesproken een aantal chirurgische ingrepen nodig hebben.

Chirurgie op dit moment

De grootste vooruitgang in de zorg voor de chirurgische patiënt heeft plaatsgevonden sinds het begin van deze eeuw. Een toenemende kennis van ziekte en stoornis als gevolg van onderzoek heeft de ontwikkeling van vele diagnostische hulpmiddelen mogelijk gemaakt. Sommige hiervan zijn afhankelijk van röntgenogrammen, laboratoriumprocedures zoals chemische, bacteriologische en pathologische bepalingen, evenals bewakingsapparatuur en computerhulpmiddelen.

Vandaar dat het resultaat is dat de diagnose van ziekte en aandoening met meer nauwkeurigheid en zekerheid wordt gesteld dan mogelijk was uit de eenvoudige klinische onderzoeken van voorgaande dagen.

Dat is de reden waarom mensen die een afslankoperatie willen ondergaan niet langer bang hoeven te zijn voor de procedure, omdat hoge klinische normen nu bij elke chirurgische ingreep worden geïmplementeerd.

Het concept van gewichtsverlies chirurgie

Gezondheidsexperts beweren dat een operatie voor gewichtsverlies een “grote operatie” is. Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen willen afvallen, is om hun fysieke eigenschappen te verbeteren. Het mag echter niet de onderliggende motivatie zijn dat ze het proces van gewichtsverlieschirurgie moeten ondergaan.

Wat mensen niet weten, is dat gewichtsverlieschirurgie vooral wordt gegenereerd om zwaarlijvige mensen te helpen langer, gezonder en beter te leven.

Daarom is het belangrijk voor een individu om zijn of haar situatie zorgvuldig te analyseren, wat onderzoek te doen naar het proces en te analyseren of een operatie voor gewichtsverlies de ultieme keuze is voor zijn of haar fysiologische toestand.

Bovendien is het belangrijk om meer informatie te verzamelen over gewichtsverlieschirurgie door een ervaren en deskundige bariatrische chirurg te raadplegen of zelfs gewoon een deskundige huisarts die de ins en outs van gewichtsverlieschirurgie kent.

Daarnaast moet de patiënt ook de andere gezondheidsdeskundigen zoals de psychiater en diëtist raadplegen met betrekking tot enkele psychologische adviezen over langetermijndoelen na de operatie.

Over het algemeen wordt van patiënten die een afslankoperatie hebben ondergaan, gezegd dat ze succesvol zijn als ze in staat waren om 50% of meer van hun extra lichaamsgewicht te verliezen en in staat zullen zijn om die toestand de komende vijf jaar of zo te behouden. De resultaten van de operatie kunnen echter nog steeds variëren, afhankelijk van de klinische informatie van de patiënt en de vaardigheden van de bariatrische chirurg.

Normaal gesproken kan de patiënt ten minste 30% tot maximaal 50% verliezen tijdens de eerste zes maanden na de operatie; en binnen het jaar na de operatie heeft de patiënt het potentieel om gewicht te verliezen tot een maximum van 77%.

Het beste van alles is dat mensen die in staat waren om gewicht te verliezen door chirurgische ingrepen, in de komende 10 tot 14 jaar na de operatie een continu gewichtsverlies van maximaal 50% tot 60% kunnen handhaven.

Factoren om te overwegen

Net als bij de andere programma’s voor gewichtsverliesbeheer, zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat de patiënt moet besluiten om een afslankoperatie te ondergaan.

Bijgevolg is het werkelijke gewicht dat zal worden verloren afhankelijk van het gewicht vóór de operatie, de chirurgische procedure, de leeftijd van de patiënt, het vermogen om te oefenen, de totale gezondheidstoestand van de patiënt, de vastberadenheid om de noodzakelijke follow-up nurture te behouden en het enthousiasme om te slagen met de hulp van hun familie, vrienden en hun collega’s.

Als je net een paar extra kilo’s hebt aangetrokken en wilt voorkomen dat je meer aankomt, lijken deze afslankoperaties voor een betere gezondheid misschien overtuigend. Maar naast dat je overtuigd bent, moet je misschien ook wat actie ondernemen om ervoor te zorgen dat je gewicht niet omhoog kruipt.

Daarom kan worden geconcludeerd dat afvallen niet alleen een kwestie is van beslissen om wilskrachtig en vastberaden of vrolijk en positief te zijn. Veranderingen in levensstijl zijn waar het is voor succes op de lange termijn met uw gewicht, vooral na een operatie voor gewichtsverlies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in