Het Atkins-dieet helpt je om af te vallen

0
Het Atkins-dieet helpt je om af te vallen
Het Atkins-dieet helpt je om af te vallen

Het atkins-dieet is ontwikkeld door Dr. Robert Atkins, wordt het Atkins-dieet al lang beschouwd als een van de meest effectieve, controversiële dieetrages ter wereld. Het heeft de wereld stormenderhand veroverd en het blijft zelfs tot nu toe het meest bekende dieetplan dat beschikbaar is.

Het Atkins-dieet heeft een aantal herzieningen ondergaan ten opzichte van de oorspronkelijke versie die in 1972 door Dr. Atkins werd gepubliceerd. Uit deze revisies werd een nieuwe editie geboren met de naam “Dr. Atkins New Diet Revolution”.

Het nieuwe Atkins-dieet dat in de nieuwe editie wordt benadrukt, is eigenlijk een opname van de oude principes die in de oorspronkelijke versie van het Atkins-dieet worden gehandhaafd met een aantal casuïstiek die laat zien hoe het nieuwe Atkins-dieet werkt voor het opscheppen van een behouden gezondheid en het verliezen van gewicht. Welnu, het nieuwe Atkins-dieet is geschreven door Dr. Robert Atkins zelf, maar verschillende verbeteringen en ondersteuning voor de stand van het dieet zijn al opgenomen.

Het is belangrijk op te merken dat net als de oudere versie van het nieuwe Atkins-dieet, het nieuwe, verbeterde dieet nog steeds is geschreven op basis van het idee dat mensen de neiging hebben om af te vallen, niet vanwege de niveaus van vetten die ze innemen, maar door hoe hun lichaam koolhydraten verwerkt. Het richt zich specifiek op het niveau van insuline, dat slechts een hormoon is dat het niveau van bloedsuikers reguleert. Simpel gezegd, het nieuwe Atkins-dieet bevordert om de inname van koolhydraten te beperken om de insulineproductie te verlagen. Als dit wordt gedaan, zal het nieuwe Atkins-dieet ertoe leiden dat u gewicht verliest en uiteindelijk een betere gezondheid behoudt.

Net als de originele versie handhaaft het nieuwe Atkins-dieet een voedingsbenadering die uit vier fasen bestaat. Deze fasen ondergaan in principe een naadloze overgang van de ene naar de andere. De eerste fase wordt “inductie” genoemd, wat u naar snel gewichtsverlies brengt. Zoals gehandhaafd door het nieuwe Atkins-dieet, moet deze fase gedurende ten minste twee weken worden gevolgd. Hier moet je je koolhydraatinname ernstig beperken tot ongeveer 20 gram per dag. Als je de limiet met succes doet, is de kans groot dat zelfs het meest metabolisch resistente wezen een aanzienlijke vermindering van zijn of haar gewicht zal opmerken.

De tweede fase van het nieuwe Atkins-dieet staat bekend als de voortdurende fase van het gewichtsverlies. Tijdens deze fase mag u uw inname van koolhydraten gedurende een week enigszins verhogen tot ongeveer 5 gram. Dit zal doorgaan totdat je het meest kritieke niveau van koolhydraten vindt dat nodig is om af te vallen. Volgens sommigen is dit de nieuwe Atkins-dieetfase die je soepel naar je hoofddoel zal leiden.

Dan treedt de derde fase in. Deze fase staat bekend als de pre-onderhoudsfase van het  Atkins-dieet. Welnu, hier wordt u gevraagd om uw koolhydraatinname te verhogen tot ongeveer 10 gram per dag gedurende een week per keer. Het idee hierachter is eigenlijk om je gewichtsverlies te vertragen tot niet meer dan 1 pond per week. In deze fase leer je hoe je ijverig kunt zijn om voor altijd slank te blijven.

Het nieuwe Atkins dieet werkt volledig met de onderhoudsfase. Inmiddels maak je kennis met een soort spelplan dat die geëlimineerde gewichten de rest van je dagen buiten je houdt. Het is echter belangrijk op te merken dat het niet volgen van de vier fasen van het nieuwe Atkins-dieet betekent dat je niet het beste gewicht bereikt dat je je ooit hebt voorgesteld. Dus als je het nieuwe Atkins-dieet overweegt, let dan gewoon op de centrale fasen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in