Oefening op de Loopband – Wandelen naar uw gezondheid

0
treadmill isolated on white background
treadmill isolated on white background

De loopband is een thuistrainingsapparatuur, maar wordt ook gebruikt door cardiologen. Het is ook bekend in de medische kringen onder vele alternatieve namen zoals oefening ECG, Stress test – oefening loopband, ECG – oefening loopband etc. Maar voordat we de medische relevantie van deze prachtige eenvoudige trainingsapparatuur gaan zien, laten we eens kijken wat het doet met ons dagelijks leven en hoe.

Je hebt het moeilijk om tijd te krijgen, maar je bent je ervan bewust dat je een beetje uit vorm raakt. En uw arts heeft u geadviseerd om gewicht te verminderen en weer in vorm te komen. Het is hier dat de oefenloopband je te hulp schiet. Een sterk ondersteunend punt in zijn voordeel is dat de loopband tot de beste calorieverbrandingsapparatuur behoort.

Wat doet een loopband met je?

Kortom, een trainingsloopband wordt gebruikt voor algemene screening van het hart om erachter te komen hoe goed het algemeen is en hoe het reageert op stress of lichaamsbeweging. Wanneer u op de loopband loopt, verzamelen artsen gegevens zoals uw cardio-elektrische activiteit op ECG terwijl ze de bloeddruk controleren. Deze gegevens kunnen later worden geïnterpreteerd om erachter te komen of het hart als reactie om extra zuurstof vraagt.

Stresstest op de loopband helpt artsen bij het bepalen van het vermogen van het hart om lichaamsbeweging te weerstaan. Dit helpt op zijn beurt bij het bepalen van het juiste niveau van lichaamsbeweging, zodat een oefenregime wordt ontwikkeld voor personen in nood. Afgezien hiervan zijn er verschillende andere redenen, zoals het bepalen van de oorzaken van pijn op de borst, voor uw arts om voor stresstest te gaan.

Afgezien daarvan vertelt een onderzoek van de Sporting Goods Manufacturers Association dat mensen meer uitgeven aan loopbanden dan andere trainings- / fitnessapparatuur. De basisrealiteit die ter ondersteuning van de loopband van de oefening gaat, is de onverslaanbare training op cardiovasculaire spieren en een hoge snelheid van calorieverbranding.

In een gezamenlijke studie zetten VA Medical Center in Milwaukee en het Medical College of Wisconsin de verbrande calorieën op de loopband bovenaan de lijst van calorieën die door andere fitnessapparaten worden verbrand. Na een training van 60 minuten verbrandt de loopband gemiddeld 865-705 calorieën.

Voordelen van oefening loopband

  • Met de loopband kun je binnenshuis trainen en slecht weer vermijden
  • Instelbare snelheden zijn geschikt voor zowel hardlopen als lopen
  • Weinig of geen impact op hielen, knie enkels, rug en daardoor minder blessures. Hierdoor kun je jaar hardlopen.
  • High-end loopbanden maken het mogelijk om snelheden en hellingen aan te passen, zodat hardlopen of bergop / bergafwaarts lopen wordt gesimuleerd. Ze maken voorprogrammeringsoefeningsvoorkeuren mogelijk, zoals snelheidsvariaties en hellingen

Een oefenloopband kopen

  1. Beslis over lange tijd trainingsdoelen. Er zijn verschillende modellen om aan individuele voorkeuren te voldoen.
  2. Overweeg de ruimtebeschikbaarheid / beperking thuis om een geschikte maat te kiezen.
  3. Ga voor een continue en zware motor die langer meegaat dan andere als het kostenverschil je niet stoort.
  4. Bepaal welke afmetingen van het wandelpad comfortabel voor u zijn.
  5. Controleer op de dikte van het dek die goed genoeg moet zijn om zowel hardlopen als lopen te ondersteunen Schokdempers, gladdere dekken, instrumentconsolegarantie, prijs en merk kunnen niet worden weggelaten bij het nemen van een beslissing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in