7 Tips om meer calorieën te verbranden

0
7 Tips om meer calorieën te verbranden
7 Tips om meer calorieën te verbranden

Dit zijn slechts een paar gewoonten die je kunt omarmen om meteen te beginnen met het stimuleren van je metabolisme. Je hebt misschien verhalen gehoord over mensen die tientallen kilo’s zijn kwijtgeraakt door simpelweg over te schakelen naar light frisdrank of elke dag een paar minuten te lopen. Dit zijn allemaal kleine gewoontes die bijdragen aan een groot verschil en je metabolisme in de loop van de tijd verhogen. U zult gewichtsverlies sneller en gemakkelijker maken door uw stofwisseling te verhogen en meer calorieën te verbranden.

1) Beweeg meer

Zittende mensen verbranden ongeveer een derde minder calorieën per dag. Door simpelweg elke gelegenheid aan te grijpen om te bewegen, kan dit een behoorlijk dramatisch verschil maken voor de hoeveelheid calorieën die je op één dag verbrandt. Kleine bewegingen zullen na verloop van tijd oplopen tot veel calorieën. De kunst is om de hele dag door in beweging te blijven. Schrijf het woord ‘bewegen’ op post-it notities en plaats ze op plaatsen waar je ze zult opmerken als je stilzit. Grijp vervolgens elke gelegenheid aan om te bewegen – hier zijn enkele ideeën voor het verbranden van extra calorieën:

Tik op je voeten
Zwaai je benen
Sta op en strek
Beweeg je hoofd van links naar rechts
Verander positie
Kronkel en
friemelaar Tempo op en neer
Gebruik het toilet boven
Park in de verste hoek van de parkeerplaats
Sta op als je aan de telefoon bent en stap van links naar rechts
Klem en laat je spieren los

2) Eet weinig en vaak

Er zijn aanwijzingen dat het eten van kleine maaltijden om de 2-4 uur je metabolisme sneller zal laten branden dan grotere, minder frequente maaltijden. Wanneer je kleine hoeveelheden eet, is je lichaam vaak constant bezig om voedsel te verteren en te absorberen dat energie vereist.

3) Eet vet

Als je je goed wilt voelen en het vet eraf wilt houden, moet je het er eerst in doen. Vet smaakt niet alleen goed, ons lichaam heeft het nodig om efficiënt te werken. Door elke dag meerdere porties ‘gezonde’ vetten te consumeren, verhoog je eigenlijk je calorieverbrandingspotentieel. Probeer dagelijks vetten zoals lijnzaadolie, hennepzaadolie, olijfolie, avocado’s, zalm, witte tonijn, noten en zaden in uw dieet op te nemen.

4) Drink koud water

Er zijn aanwijzingen dat je lichaam meer calorieën kan verbruiken om koud water op de temperatuur van je lichaam te brengen dan warme dranken. En over het algemeen zal goed gehydrateerd zijn de metabolische processen van je lichaam helpen sneller te verbranden.

5) Oefening met gewichten

Trainen met gewichten stimuleert je metabolisme op een aantal manieren. Door gewichten te heffen bouw je spierweefsel op. En spierweefsel is metabolisch actief, dus het vereist calorieën, zelfs in rust en dus helpt het om vetverbrandende enzymen in je lichaam te verhogen.

6) Kruiden

Het eten van hete kruiden kan je metabolisme versnellen. Slechts een halve theelepel kaneel per dag kan helpen het metabolisme te stimuleren en de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Kun je niet tegen de gedachte aan kaneel in je kopje koffie in de ochtend? Kruiden met cayennepeper, geplette rode peper of wasabi.

7) Eet meer eiwitten

Eiwit vereist een complexere chemische afbraak door je lichaam om te worden verteerd en gebruikt als brandstof. 100 calorieën eiwit kunnen bijvoorbeeld tot 30 calorieën nodig hebben om te verwerken. Eiwit duurt ook langer om te verteren en helpt de bloedsuikerspiegel voor langere tijd te stabiliseren en dit kan u helpen om later op de dag niet te veel te eten. Eet een portie eiwit bij elke maaltijd en als onderdeel van je snacks en je verhoogt het totale aantal calorieën dat je elke dag verbrandt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in