Waarom is bewegen goed voor je?

0
Waarom is bewegen goed voor je?
Waarom is bewegen goed voor je?

We hebben allemaal gehoord over het belang van lichaamsbeweging het grootste deel van ons leven. Maar waarom? Waarom is bewegen goed voor je?

Het korte antwoord is dat ons lichaam is ontworpen om te bewegen. Onze spieren, ons cardiovasculaire systeem zijn allemaal ontworpen om beter te werken als we een actieve levensstijl behouden, aangevuld met het eten van voldoende van het juiste voedsel.

Hier is een lijst met enkele van de prachtige voordelen die u kunt krijgen van het handhaven van een actieve levensstijl:

1. Voorkom ziekten en vroege veroudering. Door onze binnenkant gezond te houden met de juiste voeding en lichaamsbeweging, kunnen onze buitenkanten er jonger en langer uitzien. Strakke strakke spieren zorgen ervoor dat iedereen er niet alleen jonger uitziet, maar over het algemeen ook aantrekkelijker.

2. Door je cardiovasculaire systeem efficiënt te laten werken, kun je je uithoudingsvermogen verbeteren. Hoe meer je aerobe oefeningen doet, dat is wanneer je je hartslag tot een bepaald punt krijgt en het daar ongeveer twintig minuten houdt, verhoog je eigenlijk je longcapaciteit en help je het efficiënter te werken.

3. Gewichtsbeheersing. Overgewicht is slecht voor je. Dat weten we allemaal. Maar het dragen van ongeveer 15 of meer kilo’s is echt moeilijk voor je hart, je gewrichten, je longen, enz. Kortom, door je gewicht op het juiste niveau te houden, hoeft je lichaam niet zo hard te werken.

4. Betere kwaliteit van leven. Wie voelt zich niet beter als hij er beter uitziet? Bijna iedereen. Jezelf in vorm houden door regelmatig te sporten houdt niet alleen je lichaam van binnen en van buiten gezond, maar het houdt ook je geest gezond. Je zult je zowel fysiek als emotioneel beter voelen en je zult meer zelfvertrouwen en een hoger zelfbeeld hebben.

De meeste professionals raden aan om dagelijks minstens twintig minuten cardio te krijgen. Dat kan zo simpel zijn als met je hond wandelen.

Ik hoop dat ik je wat informatie heb gegeven die je zal helpen de vraag te beantwoorden: waarom is sporten goed voor je?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in