Waarom zou je moeten wandelen ?

0
Waarom zou je moeten wandelen ?
Waarom zou je moeten wandelen ?

Wandelen is misschien wel de gemakkelijkste manier om voor je gezondheid te zorgen. Met
slechts 30 minuten lopen op een dagelijkse basis, kunnen de meeste mensen de cardiovasculaire conditie verbeteren, overtollig lichaamsvet verminderen, botten versterken
en spierkracht verbeteren.

En voor anderen die vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen , kan wandelen het risico op diabetes type 2, hartaandoeningen , osteoporose en zelfs sommige verschillende soorten van kanker verminderen.

Het is niet duur om te wandelen

Dat gezegd hebbende, ‘gemakkelijkste’ impliceert niet alleen gezondheidsvoordelen
die worden verzorgd door wandelen. In plaats daarvan is het ook een gratis manier
om de gezondheid te verbeteren. Er zijn geen dure prijskaartjes verbonden aan
wandelen, de praktijk vereist geen rigoureuze training en kan worden gedaan zonder het gebruik van speciale apparatuur.

Bovendien is het een oefening met een lage impact die niet gebonden is aan tijdsdruk. Je kunt een wandeling maken wanneer je maar wilt, ook al zijn er enkele suggesties met betrekking tot meer geschikte timings voor wandelen voor gewichtsverlies. Maar dat komt laterVoor nu, weet dat wandelen een sterk aanbevolen vorm van fysieke activiteit is voor mensen met overgewicht, ouderen en zelfs degenen die al een tijdje niet hebben getraind. Als je in een van deze categorieën valt, lees dan verder om erachter te komen wat wandelen voor je kan doen. Als u een gezond persoon bent die regelmatig traint,
kunt u hier nog steeds iets nuttigs vinden en een wandelregime in uw gebruikelijke trainingsroutine passen om de voordelen te optimaliseren.

Hoe begin je eraan?

Niets technisch hier, slechts een paar ideeën om je op weg te helpen. Sommigen heb je
misschien al aan jezelf gedacht, anderen kunnen van pas komen als nuttige suggesties om de wandeling een comfortabelere ervaring te maken. Aangezien wandelen niet bepaald rocket science is, moet je niet te hard voor jezelf zijn wanneer je voor het eerst besluit om te lopen. Neem babystapjes en werkje omhoog.

Eenvoudige suggesties om aan de slag te gaan

Raadpleeg een arts

Voordat u begint met een wandelroutine is het beter dat u uw arts raadpleegt. Wandelen is helemaal niet ongezond voor je lichaam. Soms worden gewrichtspijnen en hart- en vaatziekten echter erger met inspanning. Houd zelfs tijdens de wandeling rekening met gevaarsignalen zoals pijn op de borst, vernauwde ademhaling etc.

Koop geschikte uitrusting

Je schoenen zijn de belangrijkste factor in een soepele wandeling. Koop schoenen die comfortabel, licht en relatief vlak zijn. De zolen van de schoenen moeten zacht zijn en de hakken een beetje stevig. Koop een maat groter dan je gebruikelijke schoenen, omdat je voeten de neiging hebben om op te zwellen na het sporten

Draag kleding die vochtabsorberende eigenschappen heeft om je droog en schurenvrij te houden. Trek ook wat sokken aan om de voeten te beschermen tegen blaren en onnodige wrijving.

Wijs een specifieke tijd toe U moet een specifieke tijd van de dag toewijzen aan uw training. Dit zorgt ervoor dat je dagelijks zonder onderbrekingen loopt. Probeer je training uit te werken in overeenstemming met je normale routine, zodat deze gemakkelijk kan worden opgenomen zonder enig ongemak.

Plan je route

Nadat je het tijdstip van je training hebt bepaald, plan je ook de route. U kunt een nabijgelegen park hebben waar u dagelijks wilt wandelen. Misschien wilt u van kantoor terug naar huis lopen. Door van tevoren te plannen waar je gaat lopen, zorg je ervoor dat je je training afmaakt. Eventuele onduidelijkheden kunnen je demotiveren. Houd je echter niet aan slechts één route. Dit maakt je workout saai en minder spannend

Houd een dagboek bij

Houd een dagboek bij over je dagelijkse lichaamsbeweging. Schrijf over de tijd en snelheid van je wandeling. Beschrijf je gevoelens tijdens de wandeling. Houd je wekelijkse gewicht bij. Het documenteren van je voortgang zal je motiveren. Het zal ook helpen bij het ontwikkelen van een gewoonte. Zodra je een week of twee weken hebt bereikt, zou je het dagboek tot het einde willen vullen. Kijken naar hoe ver je bent gekomen, geeft je een gevoel van voldoening.

Houd een dagboek bij over je dagelijkse lichaamsbeweging.
Houd een dagboek bij over je dagelijkse lichaamsbeweging.

Zorg voor een ondersteuningssysteem

Je kunt een wandelmaatje hebben. Zo heb je iemand om naar uit te kijken als je gaat wandelen. Zelfs als je je down voelt, zal je partner er zijn om je op te vrolijken en je op weg te helpen. Je wandeling wordt aangenamer en voelt minder als een training. Als je iemand niet kunt vinden om mee te lopen, word dan lid van een online forum. Contact maken met andere mensen houdt een persoon gefocust en actief.

Luisteren naar de worstelingen van je groepsgenoten doet je beseffen dat je niet alleen bent. Dit weerhoudt je ervan om te stoppen.

Wordt creatief

Download een workout-app op je telefoon. Het kan je verbinden met je vrienden. Het kan u ook helpen bij het bijhouden van uw wandeling. Je kunt ook de snelheid van je wandeling meten. Koop een stappenteller om het aantal stappen te tellen dat je elke dag zet.
Draag je favoriete trainingsoutfit om je goed te voelen. Ontwikkel een leuke afspeellijst voor je wandeling. Motiverende liedjes en vrolijke melodieën kunnen je wandeling plezierig en amusant maken.

Breek je wandeling op in intervallen

Als je het lopen voor één lange periode erg uitdagend vindt, kun je je wandeling opsplitsen in kleinere sessies. Een wandeling van 20 minuten kan worden opgesplitst in twee sessies van 10 minuten of vier sessies van 5 minuten. Het verdelen van de sessies zal de effectiviteit van je wandeling niet verminderen. Het zal het ook gemakkelijker maken om uw dagelijkse wandeldoelen te vervullen.

 Frequentie per week

Wandelen is geen erg intensieve oefening. Daarom zijn de meeste mensen in staat om dagelijks te lopen. Een beginner moet echter beginnen met 3 dagen per week en het aantal dagen later verhogen tot 5 of 6. Onderschat ook het belang van rust niet. Geef jezelf
een dag of twee om te herstellen.

Loop wanneer je kunt

Naast je dagelijkse training, voeg je zoveel mogelijk wandelen toe aan je routine als je kunt. Loop naar je supermarkt. Parkeer uw auto verder dan uw kantoor. Neem trappen in plaats van liften.

Deze eenvoudige veranderingen zullen je uithoudingsvermogen opbouwen en je
vooruitgang tijdens de wandeling vergroten.

Varieer het terrein

Probeer ook een paar bergopwaartse wandelingen aan je routine toe te voegen. Maak elk weekend een wandeling of wandeling op het strand. Het zal niet alleen je oefening minder eentonig maken, maar het zal ook meer uithoudingsvermogen opbouwen.

Behandel pijn en pijn

Sla eenvoudige medicijnen en behandelingen voor kleine verwondingen
thuis in voordat u aan uw wandeling begint.

Breng vaseline of andere zalven aan op delen van het lichaam die waarschijnlijk tegen uw kleding wrijven. Deze gebieden omvatten dijen, nek, armen, huid onder je bh etc. Behandel blaren ook met zalven.

Na elke training zal een persoon zich zeker een beetje pijnlijk voelen. Voor gewone spierpijn die verbetert met beweging, breng ijspakken aan. Als de pijn je beweging en stabiliteit op welke manier dan ook belemmert, is het beter om de training een dag over te slaan. Als de stijfheid en pijn niet verdwijnen, zelfs niet na een paar dagen rust, raadpleeg dan een arts.

Eenvoudige wandeloefeningen

Kies de gemakkelijkste manier waarop je wandelen in je routine kunt opnemen. Het kan gebaseerd zijn op tijd of afgelegde afstand.

10 minuten wandelen

Als je een complete beginner bent, begin dan met tien minuten wandelen voor de eerste week. Als je eraan gewend bent, voeg je de volgende week nog vijf minuten toe. Dit zal geleidelijk je uithoudingsvermogen vergroten en de kans op blessures verminderen.

Maak je in het begin geen zorgen over je snelheid. Als je eenmaal gewend bent
aan regelmatig wandelen, zal je tempo automatisch toenemen. Voor gewichtsverlies moet een persoon vijf dagen per week minstens 60 minuten lopen in een stevig tempo (je raakt buiten adem en kunt niet praten tijdens het lopen). Verhoog langzaam je wandeling tot dit niveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in