Nordic Walking

0
Nordic walking in the park
Nordic walking in the park

Als je op zoek bent naar een training die meer calorieën verbrandt in minder tijd, is nordic walking misschien wel iets voor jou. Nordic walking is de oefening die wordt gedaan op aangepaste skistokken die het hele jaar door kan worden gedaan, en niet alleen als het sneeuwt.

Nordic walking evolueerde van een ander type oefening dat beter bekend staat als ski-striding, wat een activiteit buiten het seizoen was die mensen in staat stelde meer gewend te raken aan de ski’s. Dit werd voor het eerst gepopulariseerd als een activiteit het hele jaar door in Finland door langlaufers voor training buiten het seizoen – bekend als de meest fitte atleten ter wereld. Het was van deze plaats waar nordic walking toepasselijk werd bedacht – hoewel in Finland deze sport sauvakävely wordt genoemd.

Hoewel dit fitnessregime zich aanvankelijk niet zo snel verspreidde – met het voor het eerst gepromoot in 1980 totdat de eerste officiële Nordic walker-skistokken in 1997 aan het publiek werden geïntroduceerd – is het al snel de snelst groeiende recreatieve fitnesssporten ter wereld geworden. Tegen het einde van 2005 is het geschatte aantal Nordic Walkers gekoppeld aan maar liefst 5 miljoen mensen.

Hoe heeft nordic walking zo’n aandacht gekregen? Door het bovenlichaam zijn werk te laten doen, evenals het lagere, heeft het een stap gezet in de richting van gewone fitnesswandelen of hardlopen naar een nieuw niveau – waardoor het lichaam tot 50% meer calorieën kan verbranden zonder sneller of langer te hoeven lopen.

Nordic walking omvat verschillende andere voordelen, zoals:

1. Hartslag is ongeveer 13% of 5-17 slagen hoger dan normaal wandelen
2. Palen helpen tractie op gladde oppervlakken en worden zo een veiligheidsfactor
3. Verbrandt ongeveer 400 calorieën per uur en verslaat regelmatig wandelen dat slechts ongeveer 280 calorieën verbrandt
4. Verhoogd algemeen uithoudingsvermogen
5. Helpt bij het beklimmen van heuvels en andere verhoogde gebieden gemakkelijker
6. Verbeterde balans en stabiliteit
7. Minder stress toegepast op de rug en de onderste gewrichten, waardoor de kans op letsel wordt verkleind
8. Laterale mobiliteit van nek en wervelkolom is aanzienlijk toegenomen, waardoor spierspanning in deze specifieke regio’s vrijkomt

Nordic walking, met de specifieke aangepaste stokken, blijkt een algemene lichamelijke training te zijn die geschikt is voor mensen van alle niveaus, of het nu gaat om revalidatie of ontspanning, gewichtsbeheersing of het vergroten van de aerobe capaciteit, tot nordic walking als een fysieke uitdaging. Natuurlijk is het belangrijk om niet zomaar stokken te kiezen voor elke nordic walking-activiteit. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de beste Scandinavische polen voor uw specifieke behoeften.

1. Het moet stevig en licht genoeg zijn om overal mee naartoe te kunnen nemen.
2. De handvatten moeten comfortabel en uitwisselbaar zijn.
3. Asfaltpoten zijn efficiënter in het absorberen van schokken en grijpen.
4. De riemen moeten speciaal zijn ontworpen om de overdracht van kracht en gewicht te vergemakkelijken.

Bij het bepalen van de hoogte of lengte van deze palen staan de ellebogen gewoon loodrecht op de palen wanneer ze door de greep met de punt op de grond worden vastgehouden.

Nordic walking zal even wennen zijn, daarom wordt specifieke training geadviseerd. Nu nordic walking elke dag meer en meer wandelaars krijgt, is het zoeken naar een instructeur niet moeilijk te vinden. Er is een organisatie op deze sport genaamd International Nordic Walking Association die tot doel heeft alle Nordic Walkers die er zijn te verenigen. Als uw land een deelnemer is, kunt u waarschijnlijk ergens een nordic walking-sessie vinden. Waarom ga je anders niet pionieren met nordic walking in je stad.

Nordic walking lijkt iets te zijn dat heel goed de wereld zal overnemen met zijn skistokken en een belofte van algehele lichaamsconditie. Het zou zomaar het volgende grote ding kunnen zijn – geen tekenen vertonen om snel weg te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in