Wandelen voor gewichtsverlies – De cijfers stijgen

0
Wandelen voor gewichtsverlies - De cijfers stijgen
Wandelen voor gewichtsverlies - De cijfers stijgen

Een groeiend aantal mensen heeft overgewicht, maar er zijn ook steeds meer mensen die proberen af te vallen. In theorie zou het heel gemakkelijk moeten zijn om te doen, maar de realiteit is dat veel mensen worstelen met het verliezen van gewicht. Of je het nu gemakkelijk of moeilijk vindt, wandelen voor gewichtsverlies kan precies zijn wat je nodig hebt om een aantal van die ongewenste kilo’s kwijt te raken.

Het menselijk lichaam is ontworpen om te lopen.

Afgezien van het hebben van een fysieke conditie die het beperkt, is wandelen de meest natuurlijke vorm van lichaamsbeweging die er is. Omdat je bent ontworpen om te lopen, heb je geen speciale kennis, vaardigheden of apparatuur nodig om aan de slag te gaan. Hoewel het natuurlijk is, zijn hier enkele manieren om het meeste uit wandelen te halen voor gewichtsverlies.

Neem contact op met uw arts.

U moet altijd met uw arts praten voordat u probeert af te vallen, of voordat u begint met een nieuw trainingsprogramma. Je gaat er niet heen om toestemming te krijgen, maar eerder om erachter te komen wat de beste manier is om te gaan wandelen. Uw arts zal waarschijnlijk erg blij zijn om van uw plannen te horen, en zij kunnen u aanvullend advies geven om het meeste uit wandelen te halen.

Begin eenvoudig.

Als je niet regelmatig hebt gelopen, moet je langzaam beginnen. Je wilt het niet overdrijven, want dat kan leiden tot letsel of ongemak. Je kunt beginnen met een ontspannen wandeling rond het blok en dan zien hoe je je voelt. De volgende keer dat je loopt, probeer dan een beetje verder te gaan. Je moet uiteindelijk op het punt komen dat je minstens 20 minuten per dag loopt, de meeste dagen van de week.

Verander je loop tempo.

Als je eenmaal comfortabel bent om in een rustig tempo te lopen, is het een goed idee om dingen een beetje te veranderen. Hoe sneller je loopt, hoe meer calorieën je verbrandt. De sleutel is om kleine wijzigingen aan te brengen (onthoud dat je het niet wilt overdrijven). Je kunt bijvoorbeeld 5 minuten lopen in een normaal tempo en vervolgens 1 minuut in een stevig tempo. Doe dat 3 dagen achter elkaar, en loop dan normaal gedurende 4 minuten, en stevig gedurende 2 minuten. Blijf geleidelijk je normale tempo verlagen en verhoog je stevige tempo totdat je het grootste deel van je wandeling stevig loopt.

Neem een vriend of vriendin mee.

Je zult veel meer genieten van wandelen als je een vriend bij je hebt. Jullie zullen elkaar ook op verschillende manieren aanmoedigen, en dat betekent dat jullie allebei meer geneigd zullen zijn om door te lopen, en dat brengt ons bij ons volgende punt.

Maak er een gewoonte van.

De enige manier om de volledige voordelen van wandelen te krijgen, is door het regelmatig te doen. Doe je best om elke dag te wandelen. Je zult niet alleen merken dat het gemakkelijker wordt, maar je zult ook ontdekken dat wandelen een zeer plezierige vorm van lichaamsbeweging is. Wandelen voor gewichtsverlies is zeker, en je zult je er ook geweldig bij voelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in